Tango

El tango és un gènere musical i una dansa, característica de la regió del Rio de la Plata i la seva zona d’influència, principalment les ciutats de Buenos Aires a Argentina i Montevideo a Uruguai. Nascut a finals del segle XIX de la fusió cultural de les comunitats afro-rioplatenses, amb la cultura gauchesca, indígena, hispana, africana, italiana i l’enorme diversitat ètnica de la gran ona immigratòria arribada principalment des d’Europa, es va convertir en una gènere de naturalesa global a partir de la segona dècada del segle XX. Des de llavors s’ha mantingut com un dels gèneres musicals internacionals més potents del món.

El tango va revolucionar el ball popular introduint una dansa sensual amb parella abraçada que proposa una profunda relació emocional de cada persona amb el seu propi cos i els cossos dels ballarins entre si. És per això que Enrique Santos Discépolo el va definir com “un pensament trist que es balla”

Al 2009, a petició de les ciutats de Buenos Aires i Montevideo, la UNESCO el va declarar Patrimoni Cultural Inmaterial de la Humanitat (PCI).

 

 

 

Apuntar-se a un curs de Tango

Tango
Intermedi
Intermedio
Intermediate
Obert Abierto Open
10/04/2024 - 19/06/2024
Dimecres Miércoles Wednesday
22:00
CLAUDIO HOFFMANN / CINZIA LOMBARDI
10 Classes 60' 10 Clases 60' 115€